شیب
در توصیف این کتاب، مترجم در پیشگفتار به صحبتهای آقای محمدرضا شعبانعلی (@mrshabanali) اشاره میکند که گفتهاند: «#هوشمندی به تلاش دائمی کورکوانه نیست. گاهی هوشمندی به تشخیص لحظه مناسب قطع کردن تلاش است. در را اگر بکوبیم، دیر یا زود باز خواهد شد. اما دیوار را هر چه بکوبیم، در نخواهد شد»،
«بسیاری از سوانح #کوهنوردی، در مواردی روی میدهند که فرد کوهنورد، در تصمیمگیری بین ماندن و رفتن، بجای آنکه به آذوقه و مسیری که در پیش روی خود دارد توجه کند، به مسیری که طی کرده است توجه می کند.
گاهی اوقات، چیزی را که وجود دارد با چیزی را که بوده مقایسه میکنیم و فراموش میکنیم آن را با چیزی که میتوانست باشد مقایسه کنیم...»
این کتاب سوالهای خوبی را از ما میپرسد که بدانیم آیا واقعا مسیری که در پیش گرفتهایم درست است یا در تله جرات نکردن برای رها کردن دچار شدهایم. به شخصه در برههای هستم که بین برخی مسیرهای پیش رو با همین سوال ادامه دادن یا رها کردن مواجه شده ام و خرسندم که این کتاب در لیست خرید کتاب هایم بود.
سوالهای راهنمای این کتاب، منحنی های #شیب، صخره و بن بستی که مطرح میکند، ما را در انتخاب رها کردن یا ماندن راهنمایی میکند.
چیزی شبیه توصیه استاد عزیزم دکتر مالک در سال ۱۳۹۲ که خواستم از مقطع کارشناسی ارشد انصراف بدهم، ایشان خلاف خیلیها که #انصراف را چیز بدی میدانستند، اشاره کردند که اتفاقا به نقطه درستی رسیده ام و باید از #پل_شک زندگی خودم به خوبی عبور کنم.
فرصتهای بیشمار زیادی را که نمیدیدم ایشان مقابل من قرار دادند. چقدر خوشحالم بابت آن چند دقیقه کوتاهی که از هزاران ساعت نصیحت برای من بهتر بود.
من در مقطع کارشناسی ارشد ماندم اما تاکتیک رفتاری خودم را در ادامه تحصیل تغییر دادم. شما هم در توصیه هایتان، آدمها را در تله ترس از رها کردن قرار ندهید. هنر این است که فرد را به نقطهای برسانیم که در #آرامش آینده را ببیند.
کتاب کم حجم است و در یک ساعت خوانده میشود. ناشر کتاب #نشر_آموخته است که آثار بسیار خوبی برای کسب و کار دارد. خواندن این کتاب را به همه و به ویژه به مدیران و والدین پیشنهاد میکنم.
شما هم از خاطرات خوب متوقف شدنهای به موقع خود بگویید.
ارداتمند: پرستو