نشانِ راه

قلم‌نوشت‌های یک مهندس مواد

قلم‌نوشت‌های یک مهندس مواد

نشانِ راه

نشان را علامت و نشانه معنا کرده‌اند. در اینجا نشان‌های راه زندگی در پیچ و تاب‌ها بیان می‌شود. آن نشان‌هایی که حافظ به زیبایی گفت:
از امتحان تو ایام را غرض آن است / که از صفای ریاضت دلت نشان گیرد

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب

تجربه یک بیمار کرونایی

شنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۹، ۰۶:۲۴ ق.ظ

      قرار شد با هم کمی گپ و گفتگویی داشته باشیم در مورد اینکه چه کارهایی زمان ابتلا بیماری خودمان یا یکی از عزیزان‌مان انجام دهیم؟

 

    ابتدای کلام بگویم که این متن تجربه من است و می‌تواند نظرات مخالف و موافق خودش را داشته باشد.

 

    اول، به افراد کمتری اطلاع بدهید. این اطلاع‌رسانی کم از حجم تماس‌ها کم می‌کند و فرد مبتلا می‌تواند استراحت بیشتری در کمال آرامش داشته باشد.

 

    دوم، به محض اطلاع از بیماری خود یا دیگری، استرس نداشته باشید و به هیچ عنوان از عبارات «ای وای مبتلا شدی»، «تو دیگه چرا؟»، «نگران نباش» و.... استفاده نکنید! این عبارات به‌طور ناخودآگاه به ذهن خود شما یا فرد مبتلا این موضوع را تلقین می‌کند که بیماری بسیار سخت است. این امر خود ممکن است باعث ضعف سیستم ایمنی شود. بدون شک همه ما می‌دانیم بین استرس و قدرت سیستم ایمنی ارتباط‌هایی وجود دارد.

 

    سوم، با بیمار مبتلا در روزهای نخست خیلی تلفنی صحبت نکنید، به ویژه کسانی که درگیری ریه هم دارند، چون این صحبت کردن به ضعف و بیماری و گاهی تشدید بیماری دامن می‌زند.

 

    چهارم، خود بیمار کمابیش از توصیه‌های این روزهای اخیر مطلع هست، خیلی با ارسال انواع و اقسام پیام ها و روش‌های طب سنتی ذهنش را آشفته نکنید.

 

    پنجم، اجازه بدهید بیمار استراحت کند و هر چه خواب بهتر، روند بهبود بهتر. ترجیحا اگر بیمار بتواند ساعت ۱۰ شب بخوابد، عالی است.

 

    ششم، از جستجو در مورد بیماری و علائم و عوارض و ... در این ایام به شدت خودداری کنید (این توصیه دوست من بود که خودش پزشک است)

 

    هفتم، بیماری نوع خفیف شما با استراحت و مراقبت رفع می‌شود، لطفا در قرنطینه بمانید و به روزهای خوب فکر کنید.

    هشتم، پا بگذارم در طب سنتی، عرق سوریا (به توصیه دوست پزشک من که تخصص طب ایرانی دارند)مناسب افراد مبتلا به ویژه بیماران با درگیری ریه هست. خود من شربت بارهنگ و نعنا و دمنوش‌های گرم مثل آویشن، مرزنجوش و... مصرف می‌کردم.

    نهم، لطفا غذای و تنقلات شیرین به بیمار ندهید، این امر به تقویت ویروس و افت سیستم ایمنی کمک می‌کند. فردی که مبتلا به مشکلات گوارشی است از خوردن شیر،  انگور و ... خودداری کند.

    دهم، فرد مبتلا گاها مجبور است که برای انجام معاینات نظیر انجام سی تی اسکن به مراکز درمانی مراجعه کند، لطفا از برچسب زدن به بیماران کرونایی و رفتارهای تند خودداری کنیم و اگر خود بیمار به ما اطلاع داد که مبتلا است، از او تشکر کنیم که برای حفظ سلامتی ما این موضوع را بیان کرده است.

          یازدهم، این متن در یک بروشور هم زیبا بود «استفاده از عباراتی مانند پخش کردن ویروس، آلوده کرد یا مبتلا کردن دیگران، بسیار انگ‌زاست و در آن نوعی سرزنش نهفته است. بهتر است بگوییم، پخش شدن و انتشار ویروس».

        دوازدهم، وزارت بهداشت یک اپلیکشن قابل نصب روی موبایل شما طراحی کرده بنام تاک (تعذیه، ایمنی، کرونا) شما آنجا می‌توانید سوالات تغذیه خود را از کارشناسان بپرسید و آن‌ها پاسخگوی شما هستند.

        و در نهایت حتی بعد از قرنطینه و منفی شدن تست PCR باز هم امکان باقی ماندن عوارض هست، اما به خودتان زمان بدهید که دوباره قوی و تندرست بشوید. این بیماری هم می‌گذرد.

        مراقب خودتان و خوبی‌هایتان باشید که دنیا به آنها نیاز دارد

        مثل همین تصویر، در روزهای سرد روزگار هم شما باز زیبایی و گرمابخشی را خلق کنید

        عکس متعلق به بهمن سال گذشته است

        ارادتمند شما: پرستو

 

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۱۷
پرستو مرادی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی